I tøffe tider har du godt av gode rutiner

Mye er sagt og mye er skrevet om disse tider vi er inne i. Vi skal ikke dvele så mye over det. Som pingviner i naturen er også vi en del av en stor flokk. Og for at flokken skal fungere, må individet fungere. For at individet skal fungere må flokken fungere. Så hvordan får vi det til å fungere i disse korona-tider? Et hett tips på individnivå er å prøve å holde på de faste rutinene så langt det lar seg gjøre. Og da selfølgelig innenfor det helsemyndigheter sier er greit.

Med hjemmekontor, hjemmeskole, hjemmebarnehage er det lett for at mange faste rutiner sklir ut. Jeg har selv kjent på det og fant fort ut at her må det tviholdes på enkelte rutiner for å ikke gå helt fra vettet. En rutine som falt ut de første dagene med hjemmekontor/skole/barnehage var morgengymmen. De faste 45-60 minuttene hver morgen før frokost og jobb. Plutselig skulle jeg ikke på jobb lenger og jeg kunne sove litt lenger. To dager tok det før jeg kjente på kroppen og i hele meg at her var det noe som manglet. Løsningen ble å komme tilbake i morgenrutinen. Tro det eller ei, allerede første dag på an igjen merket jeg forskjell. Dagene går mye lettere og jeg kjenner på mye mindre grunnløs irritasjon. Det er nok sikkert bra for husfreden også. Så selvom det er vanskeligere enn før når jeg måtte opp for å gå på jobb, så tviholder jeg på den rutinen.

Det er garantert mange andre rutiner som har lett for å falle ut, noe mer naturlig enn andre. Poenget mitt er som nevnt; Hold på de rutinene du kan, det er bra for kropp og topp!

Tenk på deg selv som en del av flokken, flokken trenger deg for å fungere og du trenger flokken for å fungere. Hør på rådene fra helsemyndighetene i disse vanskelige tider så kommer vi oss gjennom det som en samlet flokk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *