Fra og med 1. juli 2018 har UCI bestemt at det nå tillates med skivebrems i aktive sykkelritt. Den evig varende diskusjonen om «hva som er best» eller «hva er tryggest» kommer ikke med noe fasit svar. Spesielt hjulsett i karbon har sett en enorm utvikling de siste årene, for å redusere bremselengden i både vått og tørt vær. Denne utviklingen og forskningen vil neppe stoppe med det første, men det kan godt tenkes at de vil bli lagt mer midler i å lage aerodynamiske og lette felger til skivebrems. Markedet for skivebrems vil øke nå som UCI har godkjent denne bruken i alle ritt rundt landeveissykkel, uavhengig av status.

2018 var på mange måter det første året hvor de store sykkelfabrikkene introduserte toppmodeller og ikke minst aerosykler med skivebrems. Vi fikk da en liten pekepinn på at dette var noe som var kommet for å bli. Det vil bli spennende å følge med på markedet fremover, og hvilken retning prisene går.

Dersom du vurderer å gå til innkjøp av skivebrems landeveissykkel med aero egenskaper, har vi satt opp en aldri så liten topp 3 liste. Denne listen tar for seg sykler som vi mener du får mest ut av for pengene, og er laget av våre meninger og ikke resultater eller påvist ytelse av tester.

1. Canyon Aeroad. 
Kjøpes direkte fra canyon.com. Dette er en solid sykkel, hvor du får mye for pengene. Canyon blir ofte testvinner eller topp 3 når syklene deres er med i tester, og det kan ikke være uten grunn. Sykkelen kommer dessuten med høyprofilerte hjul, stort utvalg i girsystemer og en overraskende lett vekt. Legg merke til at moms kommer utenfor totalprisen hos canyon.com, da denne må importeres til Norge.

Les mer på canyon.com

2. Merida Reacto Disc 
Merida Reacto Disc er en helt ny retning for Merida innen landeveissykler. Disse kan kjøpes fra kr 24.000,- og helt opp til sekssifret nummer basert på utstyr du vil ha med. Kjøpes fra Merida.no. Den største forskjellen på de billigere og dyrere modellene er vekt, og du må ganske høyt opp i pris for å matche for eksempel en Canyon aeroad CF SLX Disc 8.0.

Les mer på merida.no

3. Ridley Noah Disc 
Ridley er en solid sykkel som brukes blant annet av det norske kontinental laget Coop, og world tour laget Lotto Soudal. Sykkelen med den stiveste prisen blant vår liste, men tilgjengeligheten ved å kunne kjøpe hos spinn.no, og forholde seg til en norsk sykkelkjede er en beroligende tanke. Det skal sies at denne modellen kommer med DI2.

Les mer på spinn.no

Vi er klar over at det finnes mange andre sykler på markedet, og at for eksempel 3T, eller specialized venge vias disc er utrolig gode sykler. Men vi har valgt å lage denne listen basert på våre erfaringer med syklene, og ikke minst tilgjengelighet til å kjøpe, samt pris. Dersom ønskelig kan vi ta for oss en mer omfattende guide basert på alle 2018 aero modeller med skivebrems.

Kommenter gjerne hva du synes, og om du mener Disc er kommet for å bli!

4 kommentarer på “SKIVEBREMS TILLATT I AKTIV RITT

 • Kenneth

  Ja det var bare tidsspørsmål før det tredde i kraft. Har hatt skivebrems siden 2015, og går ikke tilbake. Blir spennende å se hvordan sykler det blir å se i world tour ritt neste sesong. Vet dere om sykler som Cervelo og trek kommer med skivebremser?

  Svar
  • PNGVN

   Vi også er veldig spente på å se hvilke sykler som blir tatt i bruk neste sesong. Vi skal få se prototyper av Cervelo S5 med disc under Tour De France via Dimension data teamet. Vi vet også at trek madone kommer med med skivebrems, hvis det er den modellen du tenker på. Begge disse modellene kommer trolig ut som 2019 nyheter uten at vi kan si noe sikkert.

   Svar
 • Knut Olav

  Får håpe markedet med V brems faller, så det blir mulighet for den vanlige mannen i gata å kjøpe en ordentlig sykkel. Ser ikke poenget med skivebrems på landevei.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *